Sålde hyreshuset vid årsskiftet, min far har varit vaktmästare där när jag varit bortrest men han börjar bli till åren så valde att sälja istället. Kommer inte göra något speciellt med vinsten just nu utan lever av de pengarna fram tills norska kronan gått upp 10-15% så låter helt enkelt lönen stanna på mitt norska konto var månad. Skulle börsen rasa 40% från sin topp så går jag ju in där oavsett hur norska kronan står just då. Skall se om jag hittar nån billig stuga på landet som jag skall testa att hyra ut under sommarhalvåret till semesterfirare, se om det finns nån vinst i det utan allt för mycket jobb, har en kompis som äger en del småhus och stugor som han hyr ut och han menar att det är ett självspelande piano eftersom samma hyresgäster kommer varje år, men skall testa så jag själv kan göra en bedömning.

2 reaktioner på ”Sålt hyresfastigheten

 1. Jag har också funderat över ett fritidboende som eventuell investering. Hur ser din kalkyl ut och vad för typ av objekt letar du efter?

  Gilla

  1. Hade tänkt mig nåt billigt på 3-4 hundratusen i de småländska skogarna (extremt billigt där) men Blekinge, Skåne och Halland går oxå bra om jag hittar något prisvärt. Kalkylen (förhoppningen) är att hyra ut för 3-4 tusen i veckan Maj till och med September, resten av tiden låta det stå tomt (slippa enorma summor för uppvärmning), men vet att ibland vill försäkringsbolagen hyra på vintern oxå (om de har nån försäkringstagare vars bostad brunnit upp och måste bo i närområdet för skola/jobb, fritidsaktiviteter etc) men då är det som regel kriminellt bra betalt 🙂
   Har ett par objekt på gång just nu, om det sedan fungerar enkelt och smidigt så kommer jag köpa på mig fler småkåkar

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s