Ser ut som att börserna (till slut) börjar gå ner. Själv sålde jag allt i oktober 2018 och har bestämt att jag går in igen när börsen gått ned 40% från toppen (vilket skulle motsvara september 2013,s nivåer). Lär väl ta nåt år till (förhoppningsvis två så jag kan bygga mer likvider). Förr hade jag mest aktier men nästa gång blir det mest fonder men vill ha några bolag också så förmodligen blir det så här det kommer se ut nästa gång jag går in. Gillar svenska Investmentbolag så tar Spiltans fond för detta istället för direktägande, räknar med de har bättre koll än mig så de kan vikta om när det behövs. Apple finns i Berkshire Hathaway och förmodligen i Global fonden oxå och SHB finns i Lundbergs och Industrivärden men tycker om dessa bolag samtidigt som det kan va kul med lite utdelningar och ger lite mer spänning så. (Berkshire, Apple, BMW och LMVH hamnar i en Kapitalförsäkring och resten i en ISK).

Så här tänker jag 🙂

Berkshire Hathaway 10%

Apple 5%

SHB 5%

LMVH 5%

BMW 5%

Spiltan Investmentbolag (Sverige) 10%

Swedbank Robur Asia 10%

Avanza Global 50%

2 reaktioner på ”Vad köpa om 1-2 år när det är köpläge igen

  1. Oj, sålde du redan 2018? Då missade du hela 2019 med dess smått fantastiska uppgång. Denna är dock numera på många håll raderad för alla som inte sålde lagom när Coronaviruset fick sitt utbrott i Kina.

    Jag försöker inte tajma börsen på något sätt, däremot kan man toppa av bolag som gått bra, och hålla på dessa slantar tills dess att det har fallit klart (när nu detta är, ingen som vet).

    ”Time in the market brats timing the market” sägs det ju, vet itne om det finns forskning som kan bekräfta eller slå hål på detta uttryck.

    Gilla

  2. Som sagt raderad nu. Det är omöjligt att tajma marknaden så därför är det normalt att missa 2 år på bägge sidor (botten och toppen). Men är helt övertygad om att det är bättre att sälja nära toppen och köpa nära botten. Dock kan man max göra detta 3ggr per liv eftersom cyklerna är så långa. Kommer snart gå all in igen och sedan stanna inne tills jag dör 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s