Då börjar det närma sig jobb igen efter 4 veckors ledighet. Sjukt hur snabbt dessa veckor går var gång.

Jag trivs väldigt bra med mitt jobb och jobbar ju endast 19 veckor om året men börjar fundera på om jag skall börja planera för pension vid senast 59 års ålder, då är man fortfarande ”ung” och har minst 20 goda år kvar av livet.

Vill inte leva snålt som pensionär utan vill ha det lika bra som idag. Går jag i pension vid 59 så lär jag inte få några pensionspengar alls de första 2-5 åren utan måste då leva av besparingar, utdelningar och passiva inkomster som tex hyresintäkter. När jag kollar mina lönespecar så har jag legat på ett snitt på 53 tusen netto i månaden och min lön har ökat med ca 4% var år. Jag behöver ju inga 53 tusen i månaden som ”pensionär” men amorterar idag tex 15 tusen i månaden och blir helt skuldfri om max 4 år och då är villa, stuga vid sjön, hus på Phuket, bilar osv betalda, har ett lån på en hyresfastighet men det blandar jag inte in i min privatekonomi eftersom hyresgästerna betalar ju ränta och amorteringarna där, skuldsättningen ligger ca på 65% men amorterar ca 3% av lånet om året.

Har gått ur börsen okt 2018 (byggde en stuga i en skog vid en sjö istället) och kommer inte gå in igen förens efter att börsen sjunkit 40% av dess högsta topp (vilket idag skulle innebära vid ca 2013 i septembers  nivåer).

Vill inte ha lån (även om det oftast är det mest lönsamma) så om börsen går ned till mina nivåer före jag amorterat färdigt lånet så kommer jag (förutom att gå all in med de pengar jag har) då sänka amortering till tex 5000 i månaden och lägga in 20 tusen i månaden på börsen.

Kanske köper nån marklägenhet och hyr ut och på så vis får in några extra tusenlappar var månad.

Sedan hur hemskt det än låter så blir det väl lite arv någon gång oxå, föräldrarna har stor fin villa, sommarstuga vid en sjö och en marklägenhet som de hyr ut, de har lite skulder och vi är tre syskon. Om jag är för gammal när de dör så låter jag arvet gå rätt till mina söner så de får en bra start 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s