Blev ett väldigt långt svar till Snålgrisen så lägger även in det som inlägg här 🙂

Jo har rätt ok inkomst men säger som min mormor alltid sagt om sina pengar att ”de är välsignade”, känns som mina pengar oxå är välsignade, de räcker alltid till väldigt mycket.
Jo gummiplantagen ger inkomst även om det inte var det som var anledningen till att jag planterade träd där för ett antal år sedan utan det gör ont i kroppen när det står mark som man äger som inte används. Samma egentligen med marken där jag skall bygga nu, marken bara ligger där i vår ägo till ingen nytta, om den är värd 1 krona och det kostar 1 krona att bygga hus och det nya värdet blir 3 kronor så är det ju ren ekonomisk idioti att inte bygga 🙂 Bil på Phuket måste man ha om man har barn och skall bo här, nu bor vi ju inte här och kommer nog aldrig bo här men lär bli förr eller senare att man bor här 4 månader om året.
Extra bil i Sverige köpte jag när jag köpte stuga i höstats för att kunna köra dit där varje vecka när fru och barn fortfarande är hemma i villan, självklart behöver man inte stuga men eftersom den ligger mitt i skogen precis vid en sjö utan grannar så ser jag det även som en viloplats där jag kan vila kropp och själ vilket kanske gör kanske att jag orkar jobba några extra år och då få lite extra slantar. Sedan känns det rätt meningslöst att i framtiden som 70 åring med fett konto köpa samma stuga som dels förmodligen blivit dyrare men samtidigt jag kanske inte orkar nyttja på samma vis som 70 åring.

Men mina goda ekonomi byggde jag egentligen upp genom att för 10 år sedan sälja min förra villa och flytta in en billig lägenhet med en hyra på 2600:- i månaden och bodde där i 3-4 år utan att spendera en krona, bryggde mitt eget vin och köpte inget utan nästan hela lönen in på aktiedepån och även pengarna som blev över från huset jag sålde hamnade i aktiedepån. Tycker att alla borde ta några hundår och fylla kontona, detta har man igen i resten av livet. De åren jag hade mina hundår var dock väldigt bra, drack henmagjort vin, läste bloggar om aktier, umgicks med familjen och hade det gott utan att spendera pengar, en del tyckte kanske att jag var snål men nu när de ser hur mycket jag äger och har så förstår de kankske vad min plan var 🙂

Men självklart har du rätt i att det kan va farligt så måste nog sluta köpa nu och koncentrerar mig på att underhålla det jag har och instignas fall fixa och dona så att den stiger i värde (skall ju inte säljas men tillgångar minus skulder är ju vad man har i förmögenhet) 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s